#nofilter

#nofilter is een langlopende samenwerking tussen het festival en drie Brusselse jongerenorganisaties: la Maison de jeunes Chicago, l’Association des Jeunes Marocains en Transfocollect. Sinds 2011 woont de groep jongeren gezamenlijk voorstellingen naar hun keuze bij om nadien de artiesten te ontmoeten, en delen ze live hun reacties, met de camera in de hand. Het resultaat is een miniserie van verrijkende video's die de spontaniteit weerspiegelen van de jongeren, die minder geremd zijn dan andere doelgroepen in hun benadering van artiesten. Deze video's weerspiegelen de impact van bepaalde voorstellingen en de authentieke ervaring van een gezellige tijd die samen in het theater werd doorgebracht met elkaar. Dit alles wordt gedeeld op de sociale netwerken van het festival en op een feest dat de jongeren zelf organiseren! 

Het project maakt deel uit van een bredere leer- en professionaliseringspraktijk. Gezamenlijk bepalen zij hun wensen en stellen ze hun eigen doelstellingen vast. Het project wordt begeleid door drie coördinatoren van de drie jeugdcentra, waarbij het festivalteam op de achtergrond blijft en de nodige ondersteuning biedt. 

Dit jaar gaat het project internationaal! Na de festivaleditie in mei 2022 trekken de jongeren naar Zwitserland voor het Belluard Bollwerk waar ze in samenwerking met lokale jongerenorganisaties de Fribourgse versie van #nofilter zullen herschrijven. 

Coordinatie: Oualid Akrouh, Chiraz Graja, Nouha Mhamdi | Video: Badredine Oulad Haj Amar, El Ayadi Mourad | Ondertitelen: Pierre Vachaudez | In samenwerking met: Chicago & VMJ-AJM youth centres (D’Broej), TransfoCollect, Belluard Bollwerk | Met de steun van: Fondation Bernheim, Movetia

→ see also: Communities
website by lvh