18 — 22.05.2022

Bouchra Ouizguen Marrakesh

Éléphant

dans — premiere

De Kriekelaar

Een choreografie als een collectief lichaam. Zijn gefragmenteerd bestaan vloeit voort uit de bewegingen van vier dansers op het podium, die hun identiteit en stem uitlenen aan dit wezen.

19 — 22.05.2022

Trajal Harrell Athens / Zürich

The House of Bernarda Alba

dans — premiere

KVS BOL

Een herwerking van het welbekende stuk van Federico García Lorca opent de deuren van de voguing huizen en de modewereld in de vorm van een explosieve modeshow.

19 — 21.05.2022

Samira Elagoz Amsterdam-Berlin

Seek Bromance

film performance

Zinnema

Drie geliefden verkennen de hele dynamiek van mannelijkheid en vrouwelijkheid, terwijl ze door de woestenij van Los Angeles zwerven, met een auto, wat geld en een flinke voorraad testosteron.

19 — 22.05, 24.05, 25.05.2022

Silke Huysmans & Hannes Dereere Brussel

Out of the Blue

theater — premiere

Beursschouwburg

Uit een reeks interviews en gesprekken over diepzeemijnbouw en de toekomst van onze planeet verrijst via een poëtische en geëngageerde zoektocht een intiem portret.

20 — 22.05.2022

Rossella Biscotti Molfetta / Rotterdam/Brussel

The Journey

sonische performance — premiere

Bozar

Een geluidsperformance die ons onderdompelt in de internationale wateren van de Middellandse zee, met een reeks ontmoetingen – live en op afstand – die de grenzen tussen wat zichtbaar en onzichtbaar is hertekenen.

20 — 23.05.2022

Parnia Shams Teheran

است (Is)

theater

KVS BOX

Een theatervoorstelling over Mahoor, een 16-jarig meisje dat halverwege het semester naar Teheran verhuist en een diepe, intieme vriendschap sluit met de beste leerlinge van de klas.

21 — 24.05.2022

Noé Soulier, Thea Djordjadze, Karl Naegelen Angers-Berlijn

First Memory

dans / beeldende kunst / muziek — premiere

La Raffinerie

Een verkenning van het ongrijpbare karakter van dagdagelijkse bewegingen; een choreografie bestaande uit menselijke en niet-menselijke gebaren, bewegingen en momenten van stilstand.

25 — 28.05.2022

Alice Ripoll / Cia REC Rio de Janeiro

Lavagem

dans

Pilar

Emmers, water, zeep en schuim creëren een droomwereld die de handeling van schoonmaken als een performatief en politiek gebaar onderzoekt.

25 — 28.05.2022

El Conde de Torrefiel Barcelona

Una imagen interior

theater — premiere

Théâtre National

Een stuk over onze dagelijkse relatie met fictie. Een trip naar het hart van onze verbeelding, daar waar we, vertrekkend van het heden, nieuwe ficties voor de toekomst kunnen bedenken.

25 — 28.05.2022

Lia Rodrigues Rio de Janeiro

Encantado

dans

Cultuurcentrum De Factorij

Een collectieve dynamiek die individuen dichter bij elkaar brengt in een fascinerende choreografie voor elf dansers en talloze stukken textiel.

website by lvh