26 — 28.05.2022

cancelled

Rayyane Tabet Beiroet-San Francisco

The Return

performance — premiere

Les Brigittines

Via het verhaal van een gestolen stierenkop reizen we doorheen 50 jaar van gespannen relaties tussen het erfgoed en de nationale identiteit van Libanon. 

26 — 28.05.2022

Back to Back Theatre Geelong

The Shadow Whose Prey the Hunter Becomes

theater

Kaaitheater

Drie activisten met een verstandelijke beperking organiseren een publieke bijeenkomst en stellen zich de vraag: “Hoe komen we samen om beslissingen te nemen in het belang van onze samenleving?”

25 — 28.05.2022

Alice Ripoll / Cia REC Rio de Janeiro

Lavagem

dans

Pilar

Emmers, water, zeep en schuim creëren een droomwereld die de handeling van schoonmaken als een performatief en politiek gebaar onderzoekt.

25 — 28.05.2022

El Conde de Torrefiel Barcelona

Una imagen interior

theater — premiere

Théâtre National

Een stuk over onze dagelijkse relatie met fictie. Een trip naar het hart van onze verbeelding, daar waar we, vertrekkend van het heden, nieuwe ficties voor de toekomst kunnen bedenken.

25 — 28.05.2022

Lia Rodrigues Rio de Janeiro

Encantado

dans

Cultuurcentrum De Factorij

Een collectieve dynamiek die individuen dichter bij elkaar brengt in een fascinerende choreografie voor elf dansers en talloze stukken textiel.

23 — 26.05.2022

Akira Takayama Tokio

Delivery

performance — premiere

Kaaistudio's

Met poëzie en songteksten over hun werkomstandigheden als expressiemiddel infiltreren maaltijdkoeriers de stad en creëren ze een nieuwe vorm van connectie met hun klanten. 

22 — 26.05.2022

Nadia Beugré Abidjan-Montpellier

L’Homme rare

dans

La Balsamine

Een choreografie door mannelijke dansers die enkel op de rug te zien zijn, en waarvan de vrouwelijke bewegingen onze vastgeroeste perceptie van mannelijkheid op de helling zetten.

21 — 24.05.2022

Noé Soulier, Thea Djordjadze, Karl Naegelen Angers-Berlijn

First Memory

dans / beeldende kunst / muziek — premiere

La Raffinerie

Een verkenning van het ongrijpbare karakter van dagdagelijkse bewegingen; een choreografie bestaande uit menselijke en niet-menselijke gebaren, bewegingen en momenten van stilstand.

20 — 22.05.2022

Rossella Biscotti Molfetta / Rotterdam/Brussel

The Journey

sonische performance — premiere

Bozar

Een geluidsperformance die ons onderdompelt in de internationale wateren van de Middellandse zee, met een reeks ontmoetingen – live en op afstand – die de grenzen tussen wat zichtbaar en onzichtbaar is hertekenen.

20 — 23.05.2022

Parnia Shams Teheran

است (Is)

theater

KVS BOX

Een theatervoorstelling over Mahoor, een 16-jarig meisje dat halverwege het semester naar Teheran verhuist en een diepe, intieme vriendschap sluit met de beste leerlinge van de klas.

website by lvh