Voor en samen met schoolgroepen (van het hoger, secundair of lager onderwijs) en hun leerkrachten, tekent het festival enkele speciale trajecten en een schoolprogramma uit. Bovendien genieten scholen en studenten van een speciaal schooltarief en de voordelige Festiyouth-pas.

Meer info?

Neem contact op met Anne Watthee via 02 226 45 73 of per e-mail.

Schooltarieven

Kom met je klas naar een reguliere (avond)voorstelling aan een voordelig schooltarief.

Leerlingen basisschool

€ 5/leerling

Leerlingen secundair

€ 8/leerling

Studenten hoger onderwijs

Festiyouth

Begeleiders

gratis

Omkadering (inleiding, workshop,...)

gratis

Traject op maat

Het liefst werken we samen met jou een traject uit op maat van jouw leerlingen. Het traject kan verschillende vormen aannemen en zowel binnen als buiten de schooltijd plaatsvinden; afhankelijk van de interesses en mogelijkheden van jouw groep: een presentatie van het festival, een inleiding, een rondleiding in een expo of specifiek gebouw, een blik achter de schermen, een ontmoeting met een kunstenaar, enz.

Praktisch We komen graag langs om samen een traject op maat te bespreken en uit te werken.

Schoolvoorstelling

Bonobo – Tú amarás

Het Chileense gezelschap Bonobo presenteert het theaterstuk Tú amarás ook eens tijdens de schooluren. We kiezen voor deze hedendaagse theatervoorstelling omdat het potentieel heeft om het actief burgerschap van leerlingen van het 5de en 6de middelbaar aan te wakkeren. In Tú amarás (letterlijk: 'je zal liefhebben') volgen we een groep antropologen die een conferentie voorbereiden over de kwestie van racisme tegenover een (fictieve) autochtone minderheidsgroep, “de Amenieten”. Bonobo kaart de complexe problematiek van racisme, dagelijkse discriminatie en solidariteit aan, op een erg genuanceerde manier. We voorzien een inleiding in de klas én een actieve workshop op de dag van de voorstelling, op maat van je klasgroep.

Tú amaràs
21.05, 09:30—15:30
Théâtre Les Tanneurs
ES > NL/FR
Aan voordelig scholentarief (zie hiernaast)
Gratis omkadering
Pedagogisch dossier

The Class – 2de generatie

Terwijl de eerste generatie leerlingen van The Class het eindresultaat van hun traject met Anna Rispoli presenteert (zie: Close Encounters), staat er een tweede generatie klaar om van start te gaan met dit meerjarige project. Drie jaar lang maken de (momenteel vierdejaars) leerlingen van het Institut Sainte-Marie en het Atheneum Brussel kennis met elkaar en verdiepen ze zich in de wereld van de hedendaagse kunst. Hun samenwerking wordt jaar na jaar intensiever en resulteert in een artistiek project tijdens de festivaleditie van 2021. Dit jaar wonen ze de schoolvoorstelling Tú amarás bij.

Voor en met: jongeren van het Institut Sainte-Marie (Sint-Gillis) en het Atheneum Brussel (Brussel)
In samenwerking met: De Veerman
Met dank aan: Frédérique Demeuse, Stephanie Gheerolfs, Sébastien Marandon