Yo escribo. Vos dibujás.

  10/05  | 20:30
  11/05  | 15:00
  11/05  | 20:30
  12/05  | 15:00
  12/05  | 19:00
  13/05  | 20:30

€ 20/16
1h15
ES > FR/NL

Voor het eerst sinds 2015 keert de Argentijnse film- en theatermaker Federico León terug naar Brussel. Met Yo escribo. Vos dibujás. (Ik schrijf. Jij tekent.) laat hij je ronddwalen in een parallelle wereld waar vanalles gaande is. Terwijl je flyers met berichten in handen krijgt, ontdek je verschillende, activiteiten en vertoningen die weinig met elkaar te maken lijken te hebben. Alsof je per toeval op een soort kermis of publieke bijeenkomst bent terechtgekomen. Toch valt er in deze schijnbare chaos geleidelijk aan een orde te ontwaren. Tussen de regels en in de verbinding van de losstaande voorvallen maakt zich een verborgen samenhang kenbaar, gedirigeerd door een esoterische gemeenschap. Op ingenieuze wijze tart Yo escribo. Vos dibujás. de manier waarop we de wereld rondom ons ervaren en interpreteren. Verwacht je aan een raadselachtige trip die de individuele, oppervlakkige blik failliet verklaart.

Zie ook: Talk: Argentina: Fiction & Reality
12/05 – 20:30 (na de voorstelling)
EN/ES, gratis
Met: Federico León, Benoît Hennaut
In samenwerking met: Alternatives théâtrales

Concept en regie: Federico León
Performance: Silvina Sabater, Felipe Boucau, Annette Felix, Zoë Segelstein, Flora Mosleh, François Van Merris, Jahangir Rheghabi Gholami, Aboubacar Koita, Aleksander Boski, Peter Kirschen, Juan Mendez y Blaya, Franco Rossi, Anthony Forrat, Benoit Finschi, Kevin Dupont, Mehdi Delanoeije, Benoit Dassy, Tomas da Fonseca, Jaime de Mendoza, Bruno Hardt, Radek Kaliski, Issam Ouertani, Amine Mokhtari, Mustafa Abulkhir, Lucas Trouillard, Colin Vanandruel, Mustafa Aboulkhir
Scenografie: Ariel Vaccaro
Scenografie assistente: Valentina Remenik
Muziek en geluidsontwerp: Diego Vainer
Lichtontwerp: David Seldes
Kostuumsontwerp: Paola Delgado
Technische leiding: Laura Copertino
Pop realisatie: Cecilia Polidoro
Casting: María Laura Berch en Mariana Berch
Productie leiding: Rodrigo Manuel Pérez
Uitvoerend productie: Melisa Santoro Aguirre
Productie assistente: Tamara Belenky
Uitvoerend productie in Spanje: Carlota Guivernau
Internationaal communicatie en uitvoerend productie in Frankrijk: Julie Le Gall / Cokot
Regie assistente: Juan Francisco Reato
Productie Kunstenfestivaldesarts: Arnaud de Schaetzen, Safa El Alami, Elise Vermuyten

The printed materials are a free adaptation of texts from the studies for the human vocation written by Bernardo Nante
The number The nurse is authored by Claudia Schijman and was released in 1989
The conference contains autobiographical material by Claudia Schijman 
Boventitelen: Babel Subtitling 

Presentatie: Kunstenfestivaldesarts, Les Halles de Schaerbeek
Productie: ZELAYA
Coproductie: Kunstenfestivaldesarts, Teatro Nacional Argentino – Teatro Cervantes (Buenos Aires), Wiener Festwochen (Vienna), FITEI (Porto), Teatro do Bairro Alto (Lissabon)
Met de steun van: Iberescena en Mecenazgo
Dank aan: Grand Studio (Brussels)    
Wereld premier aan Teatro Nacional Argentino – Teatro Cervantes (Buenos Aires, Argentina)

Back to top

Federico León werd in 1975 in Buenos Aires geboren. Hij schreef en regisseerde Cachetazo de campo, Museo Miguel Ángel Boezzio, Mil quinientos metros sobre el nivel de Jack, El adolescente, Yo en el Futuro, Las Multitudes en Las ideas. De eerste film die hij schreef en regisseerde, en waarin hij ook een rol vertolkt, was Todo juntos. In 2007 schreef en regisseerde hij met Marcos Martinez zijn tweede film, Estrellas. In 2009 schreef en regisseerde hij met Martín Rejtman Entrenamiento elemental para actores. In 2014 maakte hij La última película, een reeks interventies in voormalige bioscopen die werden omgevormd tot parkings. Hij won tal van prijzen voor zijn werk, waaronder de Eerste Prijs voor Toneelliteratuur van het Argentijns Nationaal Theaterinstituut, de Konex Prijs 2004 voor Literatuur in 1999-2003, een award van het Nationale Kunstenfonds, en de Eerste Nationale Prijs voor Toneelliteratuur in 1996-1999 van de Argentijnse Regering. Zijn theaterstukken en films werden getoond in theaters en festivals in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Italië, Denemarken, Schotland, Canada, België, Spanje, Brazilië, de VS, Japan, Australië en Libanon. Als theaterdocent gaf hij workshops in Spanje, Frankrijk, België, Costa Rica, Bolivië en Argentinië. Een aantal van zijn theaterstukken en het script van Todo juntos, evenals reviews, interviews en teksten over het creatieve proces van zijn werk werden gepubliceerd in het boek Registros. 

Back to top