Farci.e

    16/05  | 20:30
    17/05  | 20:30
    19/05  | 17:00
    20/05  | 17:00
    20/05  | 20:30

€ 16 / € 13 (-25/65+)
40min

Ontmoet de artiest na de voorstelling op 17/05

De voorstelling Farci.e van zaterdag 19/5 is geannuleerd om technische redenen. Een extra voorstelling vindt plaats op zondag 20/5 om 17u. Personen met een ticket voor de geannuleerde voorstelling kunnen hiermee naar de extra voorstelling komen. Ook ter plaatse zullen er tickets te koop zijn!

Hoe spreken we over identiteit als onze taal al bepaalt wat mannelijk of vrouwelijk is? Met deze vraag wordt de jonge Iraanse artiest.e Sorour Darabi geconfronteerd wanneer hij.zij in Montpellier aankomt om er dans te studeren. Terwijl het Farsi, de moedertaal van Darabi, geen genderbepalingen kent, dwingt het Frans haar.hem om mannelijk voortdurend te onderscheiden van vrouwelijk, zelfs in de zoektocht naar haar.zijn bewegingstaal. Farci.e laat zien hoe taal ervaren kan worden als verstikkend korset op maat van gevestigde normen. Het woord nemen wordt een fysieke beproeving. Met charmante onbeschaamdheid gaat Darabi in tegen deze gewelddadige vorm van autoriteit. Farci.e is een ontstemde voordracht die de schoonheid van voortdurende verandering bevestigt. Een revelatie.

Concept, choreografie & uitvoering
Sorour Darabi

Lichtontwerp
Yannick Fouassier

Belichting
Jean-Marc Segalen

Advies
Mathieu Bouvier

Administratie
Charlotte Giteau

Spreiding
Sandrine Barrasso

Uitvoerende productie
MÉTÉORES

Met dank aan
Loïc Touzé, Raïssa Kim, Florence Diry, Pauline Brun, Jule Flierl, Clair.e Olivelli, Zar Amir Ebrahimi

Presentatie
Kunstenfestivaldesarts, INSAS

Coproductie
Festival Montpellier Danse, ICI-CCN de Montpellier L-R Midi-Pyrénées

Met de steun van
CN D – Pantin (residency), Honolulu-Nantes & le Théâtre de Vanves

Back to top

Sorour Darabi is een autodidactische artiest.e die leeft en werkt in Parijs. In Iran maakte hij.zij actief deel uit van de underground organisatie ICCD, die zijn.haar werk op het Untimely-festival in Teheran toonde voor hij.zij naar Frankrijk vertrok. Tijdens zijn.haar studies aan het CCN in Montpellier creëerde Darabi de solovoorstelling Subject to Change, een performance die transformaties in verhouding met de tijd en de omgeving in vraag stelt.

In 2016 creëerde hij.zij op het Festival Montpellier Danse de solovoorstelling Farci.e, die de noties van taal, genderidentiteit en seksualiteit verkent. Zijn.haar volgende project, Savusun, een ode aan gevoeligheid, kwetsbaarheid en gekwetsten, is gebaseerd op de rouwceremonies van de Muharram en focust op emotionele vragen over rouw, angst en leed. Hij.zij heeft opgetreden met Jule Flierl en Pauline Brun en zal in de toekomst samenwerken met Paula Pi en Ligia Lewis. 

Back to top